Kuracie ražniči

     Je koniec apríla a za chvíľu už bude vonku dostatočne teplo, aby sa dalo posedieť pri ohni a niečo si upiecť. Preto môj ďalší recept je vhodný aj na pečenie v ohnisku.

 

 SUROVINY:

    Kuracie mäso

    Šampiony tmavé

    Cheri rajčiny

    Cuketa, alebo baklažán

    Červená cibuľa

     Olej, soľ, korenie, červená paprika, provensálske bylinky

 

POSTUP:

 

    Všetky suroviny, okrem cibule, nakrájame do väčšej misy. Pridáme olej, soľ, korenie, papriku a bylinky podľa chuti. Celé to premiešame a necháme v chlade odstáť niekoľko hodín. Keď sa všetky chute premiešajú, nakrájame aj cibuľu na väčšie kusy a primiešame ju k ostatným surovinám. Jednotlivé porcie si rozdelíme na alobal a zabalíme, aby nevytiekla šťava. Takto pripravené balíčky môžeme piecť v rúre na 180° asi 30 minút. Alebo vonku na ohnisku, vtedy občas skontrolujeme, ako je upečené mäso, lebo ostatne suroviny sú hotové za pár minút. Množstvá neudávam, každý si môže prispôsobiť zloženie aj koreniny podľa seba.