Castovina s kuracinou
Tento recept je veľmi známi a asi ho poznate v rôznych obmenách, ale práve to je na ňom výborné. Môžete si ho pripraviť presne podľa vlastnej chuti. Tu Vám popíšem môj postup.
Čo k tomu potrbujem:
1 balík cestovina
300g mäsa (kuracie, alebo mleté)
1 balík mrazenej zeleniny ( brokolica, mrkva, hrášok, kukurica, karfiol)
250ml smotany na varenie
Strúhaný syr (Mozzarella)
cibuľka
Soľ, korenie, olej
Dám si variť cestoviny podľa návodu. Kým sa mi varia v druhom hrnci si na oleji spením cibuľku a pridám mäso. Mäso sprudka opečiem, pridám mrazenú zeleninu a spolu s mäsom opražím na oleji. Podlejem vodou s cestovín, asi jedno deci a nechám chvíľu podusiť. Zatiaľ sa mi uvaria cestoviny, ktoré scedím, ale vodu si odložím.
. Ak je mäso a zelenina mäkká, pridám scedené cestoviny a prilejem trochu vody.Mäso, zeleninu a cestoviny spolu premiešam , aby sa spojili chute a nakoniec pridám smotanu na varenie.Osolím, okorením, prípadne pridám obľúbené korenie(provensálske bylinky, tandori masala, bazalka).
Za stáleho miešania to celé prehrejem, nevarím. Ešte teplú zmes preložím do zapekacej mysy, navrch posypem postrúhaným syrom a dám zapiecť do rúry. Zapekám len chvíľu, kým sa rozpustí syr a trochu sa opečie do zlatista.
Ako prílohu som k tomu upiekol cviklu. Celú cviklu zabalím do alobalu s jedným strúčikom cesnaku a pečiem v rúre na 200° asi hodinu. Po upečení nechám cviklu vychladnúť a nakrájam na koliečka.
Toto jedlo je rýchle jednoduche a chutne. Vyskúšajte.