Francúzky bozk
Poznáte francúzsky bozk? Väčšina asi áno, ale viete ako chutí? Ja Vám prezradím recept na môj francúzsky bozk.
Potrebujeme:
Lístkové cesto
Baklažán
Cuketu
Rajčinu
Papriku (červenú, žltú, zelenú)
Červenú cibuľu
2 druhy syra ( mozzarela , niva)
Soľ, korenie, provensálske bylinky
Postup:
Zapekaciu nádobu vyložíme lístkovým cestom, okraje odrežeme, tie ešte použijeme. Nádobu z lístkovým cestom dáme na chvíľu zapiecť do rúry. Medzitým si nakrájame zeleninu na kocky, krúžky, alebo iné tvary podľa fantázie. Zeleninu osolíme, okoreníme a zamiešame ,nakoniec primiešame aj syr Niva, nakrájaný na kocky.
Zatiaľ sa nám trochu zapieklo lístkové cesto, teraz ho vyberieme z rúry a naplníme zmesou zeleniny až po okraj, na vrch nakrájame mozzarelu, prikryjeme alobalom a dáme naspäť do rúry piecť asi na 25 minút pri 180stupňov. Ešte raz vyberieme von, zložíme alobal a na vrch dáme zvyšné lístkové cesto, ktoré sme si predtým rozvaľkali približne podľa tvaru nádoby. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme zapekať, pokým nie je cesto pekne zlatohnedé. Približne 20 minút.
Vôňa byliniek, croissandu a grilovanej zeleniny z jemnou príchuťou mozzarely.
To je Francúzky bozk na taniery.
Dobrú chuť.